Den 19. januar i år tok jeg turen til Parkteatret for å høre Haddy N’Jie med bandet A few good men uten annen bakgrunnskunnskap enn å ha hørt albumet Welcome home på Spotify én gang. Det hender av og til at jeg får et akutt behov for å høre artister live etter å ha hørt noen låter, og jeg er virkelig glad for at jeg gikk på denne konserten!

Barbeint gikk Haddy på scenen ca. ti på halv ni og de satte i gang med låter fra det kommende albumet. Hun sa hun var veldig glad for at så mange hadde kommet, og at hun gledet seg til å spille, noe som var godt synlig i ansiktet hennes! Jeg var også glad for at jeg hadde kommet! Spillelista så omtrent slik ut, mulig i en litt annen rekkefølge:

 • Enemy
 • Final fall of Haddy N’Jie
 • Travelling song
 • Brothers of mercy
 • Before all poems
 • Do it!
 • Alfacar
 • Shout sister shout
 • Havøysund
 • World of the free
 • Happy new year

Mange av låtene ble servert med gode og personlige introduksjoner, noe jeg har savnet på endel konserter med andre artister. Det setter låtene i et annet lys når man kan se for seg hvorfor de oppsto. Jeg er en person som ikke alltid er like interessert i selve teksten, men når man har litt forhåndskunnskap om dem, så blir det lettere å se på det som en historie.

Et godt eksempel er låta Alfacar, som handler om et sted ute på landet i Spania hvor Haddy og Fredrik (samboer) ble invitert av en eier på et av stamstedene deres. Der var det mat og drikke i flere dager, og låta handler om nettopp dette. Det er ganske lett å se at den turen var en fin opplevelse, for Haddy lever seg inn i (og tilbake til) historien sin og smiler under hele låta. Jeg tror de fleste andre i salen også kan se for seg denne kveldens fornøyeligheter..

Tiden går så altfor fort, der jeg står og nyter den noe spesielle stemmen til Haddy, og musikken til bandet, og etter å ha spilt det meste (alt?) fra den kommende plata (som forøvrig kommer i salg mandag 25. januar) takker de for seg og går av scenen. Men, som alle artister gjerne gjør, kommer de tilbake og spiller en veldig bra cover av Nina Simone sin låt Nobody’s fault but mine, før de igjen takker for seg.

Publikum gir seg ikke, så etter å ha blitt klappet inn igjen for andre gang, og uten å egentlig ha noe mer å spille, dro de Microscope fra det tidligere nevnte albumet Welcome home, som ble levert med så masse energi, det var helt rått. Veldig bra avslutning. Jeg synes denne låta bør revurderes og være fast innslag på konserter!

Og så, helt til slutt, som en ekstra-ekstra-ekstra-låt, ble Happy new year vist på storskjerm. Har aldri sett musikkvideoer på den måten på konserter før, det var et bra innslag og bonus til de som ikke stormet ut etter konserten var ferdig.

Happy new year med Haddy N’Jie og A few good men.

Til deg som leser dette og tenker at “der skulle jeg vært!” så har jeg en god nyhet: Haddy spiller igjen på John Dee 24. mars! Og den nye plata “World of the free”, som straks kommer i salg. Mye å glede seg til med andre ord!