I Sandvika, på et lite sted som heter Musikkflekken, spilte to fantastiske artister fredag 28. august 2009 – Lucy Swann og Sandra Kolstad. I omvendt rekkefølge. Siden jeg klarte å forville meg inn på feil sted, kunne det endt med forkortet konsert, men heldigvis fant jeg det ut før konserten startet :-).

Musikkflekken minnet veldig om Betong på mange måter. Jeg er ikke veldig kjent i Sandvika, men stedet så ut til å ligge litt bortgjemt i forhold til resten av sentrum. Scenen var lav, noen småbord plassert rundtom foran scenen, en liten bar bakerst i lokalet. Bra scenelys. Bra lyd også, langt bedre enn da jeg så Nina Kinert på Betong for en stund siden. De har plass til 2-300 stykker.

Jeg kjøpte en cola i baren og plasserte meg ved et bord rett foran scenen. Til tross for at jeg kom kanskje bare 15-20 minutter før Sandra gikk på scenen, var det svært lite mennesker der. Synd at ikke fler fikk gleden av å oppleve disse to flotte artistene med band. Jeg tror ikke det var mer enn, tja, 20-25 stykker der når Sandra gikk på?

Sandra startet et par minutter på halv ti, med en rolig solo-låt, bare hun og pianoet. På neste låt fikk hun en ekstra vokal-dame med seg som koret. Deretter kom en trommis og bassist ut. De spilte totalt ca 8-9 låter, der minst et par av dem var virkelig gode! Jeg er elendig til å sette musikk i genre, men dette var vel noe man kanskje kan kalle.. pop? Rett meg hvis jeg tar feil! En ting er jeg derimot sikker på, jeg håper vi vil høre mer fra denne jenta, og vil anbefale alle å gi henne en sjanse hvis hun spiller i nærheten av deg! Det skal hvertfall jeg gjøre.

Etter hun gikk av scenen ca. fem over ti, var det en gjeng som tydeligvis kjente henne som ropte om ekstranummer, mer spesifikt “Home”, men de ble ikke hørt gitt! Jeg har sett litt rundt om jeg kunne finne denne låta, uten hell. Faktisk har jeg ikke funnet noe som helst av Sandra Kolstad noe sted! Lag deg en MySpace-side eller hjemmeside eller noe? NordkappNett vil gjerne ha deg som kunde :-).

Lucy Swann kom på scenen halv elleve, og det var i utgangspunktet henne jeg hadde kommet for å se. Siden det ikke virket som om begeistringen var på topp hus publikum følte jeg meg tvunget til å klappe og rope når hun kom på, jeg håper det hjalp litt. :D

Dette ble den fjerde gangen jeg har sett Lucy live (tidligere på musikkens dag, oppvarming for Rover og på Revolver), og andre gangen med fullt band! (Det kan hende jeg tar feil, husker igrunn ikke helt hvem som var med henne når hun spilte på musikkens dag.) Etter å ha jevnlig hørt på et par Youtube-videoer og noen låter tilgjengelig på MySpace, har jeg nå også endelig igjen fått høre min foreløpige favoritt The little death igjen live! Den får forøvrig sterk konkurranse fra de fleste andre låtene hennes, f.eks. I’ve got a cat, som tidvis gir meg litt Kraftwerk-assosiasjoner. Kult! En annen låt, Fashionably late, hadde et parti med veldig mye cymbal, som ble litt i overkant bråkete i forhold til resten av musikken. Mulig det bare var et lydmiks-problem. Vi får se når studioversjonen dukker opp.

The little death (live) av Lucy Swann fra Parkteateret i mars 2009.

Lucy spilte omtrentlig 6-7 låter tror jeg, noe som selvsagt var altfor lite. Jeg synes godt hun kunne spilt i et par timer :-) Lenger konsert neste gang ok? Hvis det mangler materiale, så kunne hun kanskje latt oss være med på oppbyggingen av større deler av låtene sine. Hun bruker jo samples på loopmaskin, delvis med sin egen stemme, og jeg synes det hadde vært kult å høre/se at de faktisk ble spilt inn. Jeg tror det hadde blitt en mye mer spesiell live-opplevelse om man var med på oppbygging av en låt til det fullkomne. Hun gikk av scenen ca en halvtime etterpå, klokka elleve.

Jeg hadde håpet å få muligheten til å si hei til Lucy etter konserten, men så hun ikke noe sted, ikke engang utenfor for å ta seg en røyk. :)

Men –  jeg hopper i bilen og fyker hjemover med et smil, veldig fornøyd etter å ha opplevd to flotte artister på en kveld. Se opp for Lucy Swann og Sandra Kolstad! :)